سرمقاله - توفیق آنلاین
سرمقاله
توفیق آنلاین: عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در یادداشتی به بررسی و تحلیل لایحه بودجه ۱۴۰۰ پرداخت که چه اصول کلی باید رعایت میشد تا بودجه اسباب خیر در اقتصاد کلان باشد.
توفیق آنلاین: «ما میبایست موضوع سیاست و اقتصاد را از هم تفکیک میکردیم اما بهدلیل عدم تحقق این مهم پتانسیلها به شیوه صحیح مدیریت نشد. البته نباید از موضوع تحریمها و آثار و پیامدهایی که بر کشور تحمیل کرده نیز غافل باشیم اما نمیتوان در تحلیل همه رخدادها تحریم را مقصر دانست.»
توفیق آنلاین:ایران امکانات کافی برای تامین کالای کشورهای اوراسیا را دارد اما بزرگترین مشکل ما بخشنامه های خلق الساعه ای است که ادامه و تقویت روند تجارت را دچار مشکل می کند.
توفیق آنلاین:کامران ندری، در یادداشتی نوشته است: «زمان تصمیمگیری برای اجرای برنامهها بسیار اهمیت دارد. اگر سیاستمداری در زمان مقتضی کار را به دیگران بسپارد در این صورت سیاستمدار عادل، خبره و صالح خواهد بود که نام نیکی از خود بر جای میگذارند. »
توفیق آنلاین: اثربخشی قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی، مستلزم مجموعهای از تصمیمات منسجم در فرآیندهای مرتبط با تشخیص ساخت داخل، ثبت یا عدم ثبت سفارش و تخصیص یا عدم تخصیص ارز مورد نیاز در طیفی از دستگاههای سیاستگذاری و اجرایی است، درغیر این صورت این قانون میتواند به کلافی سردرگم تبدیل شود.
توفیق آنلاین:یکی از دغدغههای اصلی برنامهریزان وسیاستگذاران در برنامههای توسعه اقتصادی کاهش فقر و نابرابری درآمدهای استانی است. بنابراین. دولت از طریق ابزارتخصیص بودجه میتواند نابرابری در درآمدهای استانی را کاهش دهد و تعادل دراستانها ایجاد کند.
توفیق آنلاین: سرمایه انسانی، بزرگترین ثروت و دارایی یک سازمان است. سرمایه انسانی وفادار و مستعد رشد میتواند حتی با داشتن امکانات اندک، یک سازمان را در مسیر رشد و توسعه قرار دهد، اما چنانچه سرمایه انسانی، انگیختگی کامل با اهداف سازمان نداشته باشد، نمیتوان انتظار رسیدن به اهداف تعیینشده سازمان را با ضریب خطای اندک داشت. نمونه بارز این موضوع را هم میتوان در سازمانهای سنگاپوری مشاهده کرد که در سال ۲۰۱۷، با سطحی بسیار بالا از رشد تکنولوژی و امکانات، معضل سرمایه انسانی را بزرگترین مشکل خود اعلام کردند.